1. Start-up begeleiding

Start-up begeleiding

AANMELDINGEN VOOR DE START-UP BEGELEIDING 2020 ZIJN NU GEOPEND!

Heeft jouw start-up baat bij intensieve juridische begeleiding over zaken als mediarecht, privacy of intellectueel eigendomsrecht? Meld je dan snel aan voor de selectie van ons volgende startup-traject. De inschrijvingen lopen van 9 oktober tot en met 13 december en er zijn slechts enkele plekken beschikbaar. De afgelopen jaren hielpen onze masterstudenten tientallen start-ups kosteloos langs de juridische obstakels van de cruciale opstartfase. Ben jij de volgende?

Clinic koppelt start-ups zoals jij aan de beste rechtenstudenten!

Clinic is een Law Incubator verbonden aan de gerenommeerde Master Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Clinic koppelt de beste studenten informatierecht aan een start-up voor wie juridische hulp anders te duur is. Gedurende dit praktijk-traject worden de studenten intensief begeleid door gerenommeerde advocatenkantoren. Mogelijk helpen ze jouw start-up dit jaar door de opstartfase heen!

Zo ziet het traject eruit

Na een zorgvuldig selectieproces uit alle aanmeldingen koppelen we iedere start-up aan een team van 2 talentvolle masterstudenten. Tijdens een intakegesprek bepalen jullie samen met de studenten en een advocaat welke vraag op het gebied van informatierecht Clinic voor jullie kan beantwoorden. Alles onder begeleiding van de beste advocatenkantoren, zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Gedurende het traject van drie maanden nemen de studenten vertrouwelijke en relevante informatie met je door. Zo leren ze je businessmodel goed kennen en kan er snel geschakeld worden.

Hierom wil jij je inschrijven voor Clinic’s startup-traject

Voor start-ups is juridische hulp vaak te duur, maar enorm belangrijk. Investeerders kiezen namelijk voor start-ups die hun juridische zaken op orde hebben. Dit is je kans om die basis te leggen. Denk bijvoorbeeld aan intellectueel eigendom. Vaak is dat in de beginfase je belangrijkste asset, maar het wordt zelden goed vastgelegd. Samen voorkomen we dat zich in de toekomst juridische complicaties kunnen voordoen. Bovendien leer je de juridische wereld goed kennen. Je ontdekt waar je voortaan moet zijn voor welk advies.

Clinic is niet voor iedereen

Zoals genoemd is er slechts ruimte voor een select aantal start-ups per jaar. Ben jij een ambitieus bedrijf dat jonger is dan 3 jaar? Ben je gevestigd in (de buurt van) Amsterdam en duidelijk gebaat bij onze kennis van het informatierecht? Ben je gemotiveerd en heb je tijd om samen te werken met onze studenten? Meld je dan NU aan om een van de gelukkige startups te worden.

Wellicht helpen we jouw bedrijf dit jaar door de opstartfase heen!

Procedure aanmelding

Deadline aanmelden: 13 december 2019. In december nemen we contact met je op indien je geselecteerd bent voor een kennismakingsgesprek. Word je geselecteerd voor onze gratis juridische hulp, dan dien je woensdag 22 januari 2020 vanaf 17 uur beschikbaar te zijn voor een pitch. Zet deze datum dus in je agenda!
 
Om je aan te melden voor het volgende start-up traject stuur een mail naar info@clinic.nl met een kort stukje over je product, je team en de mogelijke juridische vraagstukken waarbij wij je bij kunnen helpen. Wie weet word jij geselecteerd!