1. Startup-begeleiding

Startup-begeleiding

Inschrijving gesloten

Aanmelden voor start-up begeleiding is momenteel gesloten. Vanaf oktober is dit weer mogelijk!

Heeft jouw start-up baat bij intensieve juridische begeleiding over zaken als media, privacy, intellectueel eigendom of contractenrecht? Meld je dan snel aan voor de selectie van ons volgende startup-traject. De inschrijvingen lopen tot december en er zijn slechts enkele plekken beschikbaar. De afgelopen jaren hielpen onze masterstudenten tientallen start-ups kosteloos langs de juridische obstakels van de cruciale opstartfase. Ben jij de volgende? 

Clinic koppelt start-ups zoals jij aan de beste rechtenstudenten!

Clinic is de eerste Law Incubator van Europa en nauw betrokken bij Brooklyn Law Incubator & Policy Clinic (New York). We verzamelen de beste studenten informatierecht en koppelen ze voor 6 maanden aan een start-up voor wie juridische hulp anders te duur is. Gedurende dit praktijk-traject worden de studenten intensief begeleid door gerenommeerde advocatenkantoren, We bieden slechts ruimte voor 12 masterstudenten per jaar, dus houden we na de selectie een sterk team over van gedreven toptalenten. Mogelijk helpen ze jouw start-up dit jaar door de opstartfase heen!

Zo ziet het traject eruit

Na een zorgvuldig selectieproces koppelen we iedere start-up voor 6 maanden aan 2 talentvolle masterstudenten. Samen zoeken jullie naar vragen en antwoorden op het gebied van informatierecht en ondertussen kijken de belangrijke advocatenkantoren mee, Gedurende het traject komen de studenten veelvuldig bij je over de vloer om vertrouwelijke stukken en relevante informatie met je door te nemen. Zo leren ze je business model goed kennen en kan er snel geschakeld worden.

Hierom wil jij je inschrijven voor Clinic’s startup-traject

Voor start-ups is juridische hulp vaak te duur, maar enorm belangrijk. Investeerders kiezen namelijk voor start-ups die hun juridische zaken op orde hebben. Dit is je kans om die basis te leggen. Denk bijvoorbeeld aan intellectueel eigendom. Vaak is dat in de beginfase je belangrijkste asset, maar het wordt zelden goed vastgelegd. Samen voorkomen we dat zich in de toekomst juridische complicaties kunnen voordoen. Bovendien leer je de juridische wereld goed kennen. Je ontdekt waar je voortaan moet zijn voor welk advies.

Clinic is niet voor iedereen

Zoals genoemd is er slechts ruimte voor een select aantal start-ups per jaar. Ben jij een ambitieus bedrijf dat jonger is dan 3 jaar? Ben je gevestigd in de buurt van Amsterdam en duidelijk gebaat bij onze kennis van het informatierecht? Dan maak jij kans om één van de gelukkige start-ups te worden.

Wellicht helpen we jouw bedrijf dit jaar door de opstartfase heen!