1. Rechtenstudenten opgelet!

Rechtenstudenten opgelet!

Sta jij aan de vooravond van een master over IE-/informatierecht? En wil je vast ervaring opdoen in de praktijk? Clinic zoekt naar de beste rechtenstudenten van Nederland voor het nieuwe talenten-team. Bereid je voor op een dynamisch masterjaar van intensieve samenwerking internationale law incubators en gerenommeerde advocatenkantoren. Onderweg volg je seminars, schrijf je blogs, organiseer je workshops en verzamel je nog studiepunten ook. 

De aanmeldingen voor 2024-2025 zijn nu geopend! 

Stuur voor 17 mei 2024 je motivatiebrief (max. 300 woorden) en cv (max . 1 A4) naar solliciteren@clinic.nl. Wellicht selecteren we jou voor het aankomende Clinic-jaar.

UPDATE: de termijn om je aan te melden is verlengd tot 24 mei 2024! 

Clinic laat je kennis maken met informatierecht in de praktijk.

De arbeidsmarkt vraagt steeds meer om praktijkervaring en dat faciliteert Clinic voor gedreven masterstudenten op het gebied van informatierecht. Wij koppelen de beste masterstudenten aan partijen met juridische vragen maar weinig budget. Gespecialiseerd juridisch advies is namelijk vaak van cruciaal belang, maar in veel gevallen niet te betalen. Daar brengen wij verandering in. Op ons platform behandelen rechtenstudenten kosteloos de vragen van jonge bedrijven en particulieren. Ondertussen kijken de belangrijke advocatenkantoren mee. Een praktijkplek als dit wordt een law incubator genoemd. En daarmee zijn we de eerste in Europa! We krijgen jaarlijks enorm veel aanmeldingen binnen, maar er is slechts plek voor 12 gedreven toptalenten. Ben jij daar één van?

Zo ziet het Clinic-traject eruit

Een jaar lang behandel je juridische vragen die binnenkomen op ons platform. Wekelijks bespreek je de voortgang met gespecialiseerde advocaten van vooraanstaande kantoren die ook belangeloos meewerken. Het tweede semester staat in het teken van het Information Law and Policy Lab. Onder begeleiding van docenten en onderzoekers aan de UvA zoek je naar oplossingen die de fundamentele rechten en vrijheden op het gebied van Europees informatierecht beschermen. In teamverband stel je position papers, publieke briefings, wetsvoorstellen, reacties op consultaties en beleidseffectbeoordelingen op. Verder volg je verspreid over het jaar relevante seminars van docenten, advocaten en van Clinic zelf. Er is veel ruimte voor jouw initiatieven om Clinic nóg succesvoller te maken dan voorgaande jaren. Denk daarbij aan blogs schrijven en workshops geven. Je vertegenwoordigt Clinic bovendien binnen het internationale law incubator netwerk iLINC. Maak je borst maar nat. Het wordt een intensief én onvergetelijk jaar!  

Dit ga je overhouden aan het jaar

Na het jaar heb je geleerd om te communiceren met cliënten en om schriftelijke juridische stukken op te stellen en te beoordelen. Daarnaast weet je straks nog meer over inhoudelijke onderwerpen als intellectueel eigendom, bescherming van persoonsgegevens en e-commerce. Je bent nu onderdeel van een betrokken netwerk Clinic-alumni, partners en van een groep internationale juristen gelinkt aan iLINC. Bovendien blijkt ieder jaar opnieuw dat de opgedane praktijkervaring van de Clinic-alumni een enorme asset is tijdens het sollicitatieproces na de studie. Tenslotte levert Clinic je als keuzevak binnen de master Informatierecht ook nog eens ECTS op.

Ben jij wat we zoeken?

Zoals gezegd is er slechts plek voor 12 getalenteerde masterstudenten. Heb jij affiniteit met het informatierecht en ben je maatschappelijk betrokken? En word je enthousiast van een intensief jaar naast je master waarin juridische samenwerking met vooraanstaande advocatenkantoren, internationale law incubators en gedreven medestudenten centraal staat? Solliciteer dan bij Clinic!