Een terug en vooruitblik met Clinic

Wat lijkt het al weer een hele tijd geleden, het eerste Clinicborreltje in het zonnetje langs de Amstel. Maar we zijn al weer een half jaar verder! Bij deze allemaal de beste wensen voor 2017! De tijd vliegt en dat zal voor komend jaar ook zeker het geval zijn met alle toffe dingen die we in het vooruitzicht hebben. Leuk dat je dit leest, en graag wil ik jullie even meenemen in ons afgelopen half jaar en vooral ook wat er in 2017 gaat komen!

  Het eerste Clinicborreltje langs de Amstel

2500 aanvragen!
Sinds augustus zijn we elke week druk om mensen te helpen met hun juridische vragen, en dat worden er steeds meer! December jongstleden tikten we de 2500e aanvraag aan en die client kreeg als beloning… *tromgeroffel* … gratis juridisch advies! En nog mooier: iedereen krijgt dat! Heb jij een vraag?

Waar dat advies schrijven in het begin van het jaar nog wat meer tijd nam, gaat het nu soepel en helpen we per Clinicer nu vaak meerdere clienten per week. Afgelopen half jaar zijn we bij meerdere partnerkantoren langs geweest die ons helpen met het advies: SOLV, Baker & McKenzie, Kalff Katz & Franssen, DLA Piper, ICTrecht, Hofhuis Alkema Groen, Stibbe, Hogan Lovells, Simmons & Simmons, Osborne Clarke, Allen & Overy, en aan deze mooie lijst mogen we binnenkort nog veel toevoegen. Erg leuk om met jullie advocaten te sparren en een kijkje te kunnen nemen binnen het kantoor, hiervoor zeer bedankt!

NEW YORK!
Start spreading the news, we’re leaving in April, we want to be a part of it: New York, New York! Of tenminste.. om dat te verwezenlijken zijn we al een paar maand hard bezig! Naast dat dit natuurlijk een suuuupervet plan is gaan we daar ook echt leuke dingen doen:

We werken al een tijd samen met de toffe start-up hub B. Amsterdam (kijk zeker even op hun website!) en hebben in december getekend voor een nog nauwere samenwerking met B, de overheid en ondernemers die naar New York willen!

Tekenen van het ‘Halve Maen convenant’ met de partners for International Business (PIB).

Naast dat we start-ups van B. van advies gaan voorzien gaan we B. helpen met hun sprong naar New York (zie dit!) en willen we deze sprong natuurlijk heel graag zelf ook maken! B. heeft een plek geregeld op de Brooklyn Navy Yard, een hele vette plek vergelijkbaar met Amsterdams NDSM-werf.

We zijn flink bezig om een pakket samen te stellen met alle relevante praktische en juridische info die een start-up moet hebben om in Nederland voet aan de grond te krijgen, en dit gebeurt ook voor start-ups in New York. Zo wordt er een brug voor ondernemers geslagen tussen de twee steden. In New York gaan we onder andere workshops geven aan de Nederlandse en Amerikaanse start-ups daar en zijn we ook uitgenodigd om te spreken en een panel te houden op BE.IN, een ondernemers congres over innovatie, en bezoeken we onze collega’s van de Brooklyn Law Incubator.

Startschot start-up begeleiding 2017
Elk jaar begeleid Clinic 6 start-ups voor een half jaar met alle juridische vragen.
Afgelopen woensdag de zes geselecteerde start-ups hun ideeën gepitcht. Stuk voor stuk zijn alle start-ups weer heel tof:
Verbindt trainers aan sporters. Sporten zonder verplichtingen, waar en wanneer je maar wilt!

 

 

Begeleidt technisch opgeleide talenten aan het begin van hun carrière richting een baan in de IT wereld.

 


Helpt door middel van Artificial Intelligence technologie visueel gehandicapten en blinden om in hun dagelijks leven onafhankelijker te functioneren en hun dagelijkse beleving te verrijken.


Maakt het door geavanceerde VR-technologie mogelijk om experts makkelijk op locatie te laten werken

 

 

SONOVR is a platform with holistic applications for coaching, mental health & self-improvement, including virtual reality.

 

XHIBY is an app builder for creatives: from musicians to journalists. They provide the tools to design your own app in just a few steps.

 

Deze mooie mix van mensen en ideeën waren woensdag verzameld in één ruimte, waar de Start-ups hun onderneming pitchten voor de advocaten en Clinicers. De start-ups kunnen komend half jaar alle juridische vragen stellen die zij hebben, bijvoorbeeld over verwerking van datagegevens, algemene voorwaarden, Intellectuele eigendomsrechten en overdracht daarvan: zaken die erg belangrijk zijn om al in de start fase van een bedrijf te regelen.

Ik denk dat ik voor alle studenten kan spreken als ik zeg dat we erg veel zin hebben in deze uitdaging en samenwerking, zeker na woensdag! We’ll keep you posted.
Workshops
Net als eerdere jaren verzorgd Clinic weer juridische workshops aan verschillende partijen die daar geïnteresseerd in zijn.

StartupinResidence is het start-up project van de gemeente Amsterdam waarbij start-ups worden begeleid die zorgen voor maatschappelijke verbetering. Komende weken verzorgd Clinic in samenwerking met advocaten van SOLV. enkele workshops over privacy en intellectueel eigendomsissues waar zij op moeten letten bij de onderwikkeling van hun onderneming.

 

Studenten van de AMFI master krijgen dit jaar ook enkele workshops. In deze master leren AMFIstudenten hun fashion onderneming op te zetten. Zij hebben in november hun ideeën gepitcht en zullen workshops op maat krijgen van Clinic.
Naast deze workshops helpt Clinic ook op andere plekken en manieren mee. Zo hebben we afgelopen jaar op de startersdag van de Kamer van Koophandel gestaan en werken er enkele Clinicers mee aan het Intellectueel Eigendom symposium dat op 15 maart plaats vindt in Zeist
Komende tijd
Zit dus al weer lekker vol met leuke dingen. We mogen ons weer begeven tussen een leuke mix van mensen, van advocaten, tot ondernemers. En kunnen daarbij bovendien wat betekenen met wat we nu leren in onze master. Het jaar is ondertussen al weer vol op begonnen en de deadlines voor de komende maanden zijn weer gesteld. We kijken erg uit naar komend jaar en hopen jou, gewaardeerde lezer, in 2017 weer te zien!

Met vriendelijke groet namens ons allen,

Jelte
voorzitter Clinic 2017

 

Cas, Lucas, Max, Anne, Joanna, Machteld, Jelte, Lotte, Jules, Judith, Daphne, Bente