Cliënten van law incubator Clinic krijgen toegang tot juridische documenten van Legalloyd

De Amsterdamse law incubator Clinic kondigt aan dat zij vanaf nu samenwerkt met Legalloyd om haar cliënten toegang te geven tot meer dan 100 op maat gemaakte juridische documenten. Daarmee wordt de dienstverlening van Clinic, een gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van technologie, media en communicatie (TMC), uitgebreid en kunnen nog meer cliënten profiteren van gespecialiseerde gratis rechtshulp. Dankzij de samenwerking met Legalloyd kunnen cliënten van Clinic zelf juridische documenten opstellen en vervolgens laten checken door Clinic.
Clinic is in 2008 opgericht vanuit de gedachte om juridische bijstand op het gebied van TMC toegankelijk te maken voor (minder vermogende) particulieren en startende ondernemingen. De tarieven van gespecialiseerde advocaten op dit gebied zijn namelijk hoog. Elke week bespreken studenten aanvragen van cliënten met één van de advocatenkantoren uit het Clinic netwerk. Studenten geven vervolgens zelfstandig advies. Clinic kan bestaan dankzij de steun van deze advocatenkantoren en de Universiteit van Amsterdam. In Legalloyd heeft Clinic een nieuwe partner gevonden die wil bijdragen aan deze missie.
“Naast deze adviezen bieden wij als studenten pro-actieve juridische ondersteuning aan enkele startups op het gebied van TMC. In deze hoedanigheid is er bijvoorbeeld vraag naar service-level agreements, aktes van overdracht IE-rechten en privacy statements. Onze cliënten hebben echter in veel gevallen ook arbeidsovereenkomsten, NDA’s en algemene voorwaarden nodig. Door de samenwerking met Legalloyd kunnen studenten al deze documenten aanbieden aan zowel startups als particulieren. Dat deden we eerst niet,” aldus Barbara van den Berg, voorzitter van Clinic.
Sjors Dobbelaar, advocaat en mede-eigenaar van Legalloyd: “Het is zorgelijk dat rechtzoekenden in deze sector slecht toegang hebben tot snel, goed en betaalbaar juridisch advies. Legalloyd deelt de missie van Clinic en onze documenten kunnen cliënten een eind op weg helpen. Zo hoeven studenten en partneradvocaten van Clinic zich niet bezig te houden met het standaard ‘knip- en plakwerk’ en kunnen zij inspringen op het moment dat er specialistische kennis nodig is.”
Over Clinic
Clinic geeft getalenteerde rechtenstudenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen het gebied van het informatierecht. De volgende lichting gaat van start in september 2016. De studenten werken samen met vooraanstaande advocatenkantoren, ambitieuze start-ups en internationale law incubators. Voor de selectie kunnen studenten zich vanaf 1 mei aanmelden. Geïnteresseerde (aanstaande) masterstudenten rechtsgeleerdheid uit heel Nederland, rechtzoekenden en innovatieve startups uit de regio Amsterdam kunnen terecht via de website: www.clinic.nl

Meer weten over Legalloyd? Ga naar www.legalloyd.com.