_dsc8514Gianna Hendriks (1993) heeft haar bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar bachelor is zij onder meer hoofdredacteur van het faculteitsblad van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht geweest. Daarnaast heeft zij verschillende nevenactiviteiten ondernomen bij de studievereniging JSVU.

Gianna’s interesse voor het informatierecht is onder meer gewekt tijdens een studiereis naar Toronto, die geheel in het teken stond van merken- en modellenrecht. Ook heeft zij tijdens haar bachelor verschillende keuzevakken gevolgd die toegespitst waren op het informatierecht. Het was niet zonder reden dat Gianna haar scriptie heeft gericht aan een fictieve start-up.

Tijdens haar bachelor heeft Gianna een juridische stage gelopen op de secties Privacy en IT bij een kantoor dat van oudsher sterk is in het informatierecht. Die stage beviel zo goed dat Gianna nog een tijdje op de afdeling Business Development van datzelfde kantoor is blijven hangen om daar de functie van Junior Business Development Adviseur te vervullen.

Op dit moment volgt Gianna de master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen Clinic zal Gianna niet alleen start-ups en particulieren voorzien van juridisch advies, ook zal zij er samen met Martijn en Corné zorg voor dragen dat Clinic elke week langs kan komen op verschillende gerenommeerde (advocaten)kantoren om daar aanvragen te bespreken.