En de reis gaat naar… Dublin en Belfast!

Clinic is thinking green en heeft haar zinnen gezet op (Noord-)Ierland! Voor de jaarlijkse Crossborder reis zal Clinic dit jaar een tweetal grote Tech-steden van Europa bezoeken, namelijk Dublin en Belfast! Een van de hoogtepunten zal het bijwonen van de Dublin Tech Summit zijn. Hier zullen vele sprekers van de grote Tech-pioniersbedrijven, waaronder Oracle, Google en Microsoft Azure, gaan spreken over de innovaties binnen de Techsector.
Er zal veel verteld worden over actuele thema’s als Big Data, Cyber security, Cloud computing, Artificial Intelligence en ook FinTech zal aan bod komen.

Een van de doelen van de reis zal zijn om de mogelijke juridische risico’s, die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe technologieën, in kaart te brengen en hier een kritische blik op te werpen. Hiervoor zullen de handen ineen worden geslagen met onze Londense collega-studenten van qLegal, de gelijksoortige law incubator van de Queen Mary University of London. Zij zullen ons vergezellen bij de lezingen van de Tech Summit, waarna er verschillende ideeën en kennis met elkaar zal worden uitgewisseld.

Verder zal Clinic in contact komen met ervaren juristen in deze Tech-gebieden. Wij verwachten veel te gaan leren van hun specialistische kennis en de wijze waarop deze juristen tegen bepaalde thema’s aankijken. Wat zijn bijvoorbeeld hun visies over privacy en data protection in relatie tot de technologie van de toekomst? Daarnaast horen wij ook graag hun mening over de nieuwe Europese verordening gegevensbescherming die vanaf mei 2018 van toepassing zal zijn, en wat dat in de praktijk zal betekenen voor app-ontwikkelaars in Europa.

Naast deze mooie activiteiten staat er ook nog een bezoek aan het hoofdkantoor van Google en het Legal Innovation Centre op het programma. Ook hier hoopt Clinic veel inspiratie op te doen en te zien hoe een van ’s werelds grootste bedrijven omgaat met de vele privacyrechtelijke complicaties waarmee het dagelijks te maken krijgt.

Kortom, het belooft een inspirerende reis te gaan worden, waarbij veel van de opgedane kennis mooi gebruikt kan worden voor onder andere onze advisering bij de begeleiding van startups, die vanaf januari van start zal gaan.
Om deze prachtige reis mogelijk te kunnen maken is Clinic nog hard op zoek naar sponsors die hieraan willen bijdragen. Mocht u hiervoor interesse hebben, en wilt u weten welke sponsormogelijkheden wij aanbieden, neem dan gauw contact met ons op en help ons een stap dichterbij te komen bij het verwezenlijken van dit fantastische avontuur!

Door Martijn Vinke