1. Babette Dol

Babette Dol

Foto door Elgar Weijtmans

Babette Dol  (1996)  heeft in februari 2018  haar bachelor Rechtsgeleerdheid  aan de Vrije Universiteit (VU)  afgerond. Naast haar bachelor nam zij deel  aan het  Honours programma  van  de VU, de UvA en het AUC. Tijdens vrijwilligerswerk bij Impact Hub naar aanleiding van het  honoursvak  ‘Social  Entrepreneurship’ kwam zij voor het eerst in aanraking met de begeleiding van  start-ups  en zaken als eigendomsrechten en merkenregistratie.

Haar semester stage op Curaçao bij twee advocatenkantoren liet haar kennismaken met de commerciële advocatuur op dit gebied, wat haar interesse enorm wekte. Toen zij bij terugkomst een onderwerp voor haar scriptie moest kiezen, was de keuze voor het intellectueel eigendomsrecht dan ook snel gemaakt. Relevante ervaring in de commerciële advocatuur in Nederland deed zij op bij twee internationale advocatenkantoren op de  Zuidas. Maar ook de achtdaagse masterclass naar de  Silicon Valley, de plek waar de werelden van de  start-ups  en advocatuur samenkomen, gaf haar nog meer de bevestiging dat dit het gebied is waar zij zich verder in wil specialiseren.

Op dit moment is zij vol enthousiasme bezig met de master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen  Clinic  zal Babette niet alleen  start-ups  en particulieren voorzien van juridisch advies, ook zal zij er samen met Erwin, Frederik en Hannah zorg voor dragen dat  Clinic  elke week langs kan komen op verschillende gerenommeerde (advocaten)kantoren om daar aanvragen te bespreken. Bovendien zal zij samen met Claire de nieuw ontwikkelde  privacy app  aan de markt presenteren.